Download rapport

Innovatie kun je kopen?! Jazeker!

Onderzoeksresultaten en praktische tools zodat jij je innovatiedossier aan de praat krijgt! 
> Vul je naam en e-mailadres in onderaan deze tekst om het volledige rapport te ontvangen.

Een onderzoek door: Hotspotlab en brightlighters

Steeds vaker hoorden we in onze innovatiepraktijk kritische geluiden over de wijze waarop innovatie in facilitaire aanbestedingen wordt uitgevraagd. Vanuit opdrachtgevers horen we dat aanbestedingen niet de gewenste kwaliteit aan innovaties opleveren, en van serviceproviders en start-ups dat er geen ruimte is binnen de strakke kaders van een aanbesteding om een innovatieve oplossing aan te bieden. 

En dat terwijl innovatie kopen een heel goed alternatief is voor zelf innoveren. Immers, er zijn veel innovatieve start-ups en serviceproviders met een
innovatie manager, -afdeling of -lab in de markt beschikbaar. Maar hoe zorg je ervoor dat serviceproviders en start-ups innoveren op thema's of uitdagingen die relevant zijn voor jouw core business en hoe krijg je ze geïmplementeerd? En als leverancier, hoe vindt jouw innovatie de weg naar je klant? Wij deden onderzoek onder ruim 90 stakeholders. In dit rapport delen we de belangrijke inzichten en uitkomsten.

En wat blijkt?.... 

Er blijkt de nodige ergernis over tenders en ook bij het implementeren van innovaties is er ruimte voor verbetering. De oorzaak hiervan is een kloof tussen de wereld van opdrachtgevers, leveranciers en de adviseurs die de aanbesteding begeleiden. 

Het blijkt dat de innovaties niet goed landen als er onvoldoende aandacht is voor het keuze-proces en de onderlinge relatie van betrokkenen. Kortom, werk aan de winkel!

De belangrijkste uitkomsten

1. Veel innovaties zijn er al, maar een goed proces om te komen tot de juiste keuzes en een basis voor vertrouwen is cruciaal. 

2. Zorg dat je het over visie en waarden eens wordt en blijf daarover in gesprek met betrokken stakeholders. 

3. Stuur niet op input (aantal innovaties) maar op het proces dat zorgt voor structurele vernieuwing, betere partnerships en op output of impactsturing.

Download het rapport 

Vul je naam en e-mailadres hieronder in en ontvang het volledige rapport met o.a.: 

  • Alle belangrijke inzichten uit het onderzoek
  • De toolkit om 'de gap' tussen opdrachtgever en leverancier te overbruggen 

Meer weten?

Alex de Groot

Alex de Groot
Bel of app mij 06 13146415
of mail naar alex@brightlighters.nl

Download

Whitepaper | Innovatie kun je kopen?! Jazeker!

Bedankt voor uw aanvraag!

Innovatie in je mailbox

Bedankt voor uw aanmelding!